Dnes je streda, 02.december 2020, meniny má: Bibiána
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Nepečený Jahodový cheesecake

máj 12, 2020 - 11:57
Jahody sú sladkou predzvesťou ovocnej úrody v našich záhradkách. Nedá sa im odolať a piecť s nimi je čistá radosť. Letný a rýchly nepečený cheesecake s lahodnou Jahodovou náplňou a Tortovým želé červeným Dr. Oetker.
Čas varenia: 
0 minút
Čas prípravy: 
50 minút
Ingrediencie: 
  Na korpus:
200 g kakaových sušienok bez náplne
100 g rozpusteného masla
  NA NÁPLŇ:
1 balíček Jahodovej náplne Dr. Oetker
500 ml smotany na šľahanie
250 g Mascarpone
  Na ozdobenie:
250 g Jahôd
1 balíček Tortového želé červeného Dr. Oetker
250 ml vody
2 pl Cukru
Inštrukcie: 

Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky a vložíme ich do misky. Pridáme rozpustené maslo a ručne vypracujeme. Okraj tortovej formy položíme na podnos, nanesieme zmes na korpus a lyžicou pritlačíme. V mise vyšľaháme jahodovú náplň so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a krátko vyšľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Tri jahody si odložíme na ozdobenie a zvyšok jahôd rozmixujeme pomocou ponorného mixéra. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a vmiešame rozmixované jahody. Rovnomerne nanesieme na náplň a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.